به گزارش اطلاعات روز# شیوع ویروس کرونا در ایران و اغلب نقاط جهان موجب شده است که اخبار و تحلیلهای مرتبط با این سوژه سرخط تمامی رسانهها باشد.
به همین بهانه منتخبی از خروجی رسانه های بیگانه را مرور میکنیم:
💢 نشنال اینترست: تحریم های امریکا همچنان اجازه ورود تجهیزات پزشکی به ایران را غیرممکن کرده است.
تجهیزات پزشکی مانند دستگاههای تنفسی و ماسک صورت و برخی سیستمهای ضدعفونی به مجوز نیاز دارند.
وزارت خزانهداری امریکا از صادرات انواع دستگاههای پزشکی و آزمایشگاهی به ایران جلوگیری میکند.
💢 بی بی سی: شیوع ویروس کرونا در تهران، گیلان، قم و دیگر استانهای ایران موجب شده مردم کمتر برای خرید سال نو از خانه خارج شوند.
کسب و کارهایی همچون مغازهها که بیشترین تماس را با مشتری دارند، از جمله مشاغلی هستند که کرونا بر میزان درآمدشان در شب سال نو تأثیرگذار بوده است؛ مثلا شیرینیفروشی و فروشگاههای پوشاک و رستورانها.
مشاغل روزمزدی که با سال نو در ایران مرتبط هستند نیز از شیوع کرونا ضربه خوردهاند؛ مشاغلی همچون نظافتچی منازل که اوج کار و درآمدشان مربوط به خانهتکانیهای سال نو است.
💢 بی بی سی: در استرالیا، دادستان کل گفته است در صورت شیوع وسیع ویروس کرونا، احتمال دارد برای نخستین بار قانون امنیت بیولوژیکی مصوب سال ۲۰۱۵ در این کشور به اجرا گذاشته شود. این قانون به دولت اجازه میدهد تا افراد مظنون به ابتلای به بیماریهای واگیردار را بازداشت کند و تحت نظر قرار دهد.
💢 بیبیسی: امریکا برای مقابله با تبعات اقتصادی ویروس کرونا، نرخ سود بانکی را نیم درصد کاهش داد؛ بیشترین میزان کاهش نرخ سود از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸.
💢 بی بی سی: ماسک تنفسی در بسیاری از فروشگاههای شهرهای مختلف از جمله پاریس و کولومبو در سریلانکا نایاب شده است. در سئول پایتخت کره جنوبی هم کمبود ماسک موجب تشکیل صفهای طولانی شده است.
در بریتانیا مشتریان بعضی از فروشگاهها از جمله در لندن و کاردیف پس از نایاب شدن ژل ضدعفونیکننده دست، حالا میتوانند تنها نفری دو بطری از این محصول بخرند. مقامات بریتانیا نگرانند که بعضی از سودجویان با خرید عمده ماسک و ژل ضدعفونیکننده و احتکار آنها، بخواهند این اقلام را به صورت آنلاین با قیمتهای چندبرابری بفروشند.
در امریکا مشتریان با هجوم به بعضی فروشگاهها، قفسههای بطری آب، مواد ضدعفونیکننده و ماسکهای تنفسی را خالی کردهاند. مرگ تعدادی از مبتلایان به کرونا در امریکا موجب افزایش نگرانی مردم از جمله در نیویورک و لسآنجلس شده است.
💢 دویچه وله: این روزها مردم در آلمان کیلو کیلو اسپاگتی میخرند؛ قفسه قوطیهای کنسرو و کاغذ توالت خالی است؛ بخشی از مردم طوری رفتار میکنند که گویا قرار است بهدنبال کرونا قحطی بیاید!
🔸 در این شرایط هرکس هم که به فکر ذخیره کردن نیفتاده باشد، با دیدن این وضع به تشویش دچار میشود و احتمالا به فکر خرید انبوه میافتد، چون تصور میکند اگر نجنبد آخر کار دست خالی میماند. بهعبارتی، ترس از کرونا سریعتر از خود کرونا به یک اپیدمی تبدیل میشود.
💢 دویچه وله: کارشناسان اقتصادی میگویند وحشت آلمانیها از همهگیر شدن کرونا و خرید بیوقفه خوراکی و مواد ضدعفونی کننده خطرناک است.
آنها معتقدند بسیاری از کالاهای خریداری شده در آینده نزدیک به سطل زباله ریخته میشود.
قفسههای خالی فروشگاهها نشان میدهند که مردم در چندروز اخیر هر چه دم دستشان رسیده را خریده و به خانه بردهاند.
«مارسل فرتسزچر» مدیر انستیتوی تحقیقات اقتصادی آلمان، چنین رفتاری را "غیرمنطقی و خطرناک" میداند.
💢 رادیو فردا: بهتازگی چالشی در ایران بهراه افتاده به نام "چالش رقص پرستاران و کادر پزشکی" برای بالا رفتن روحیه کادر بیمارستانها و بیماران.
این چالش در شبکه های اجتماعی بازتاب گستردهای داشته است.
💢 یورونیوز: همزمان با بروز تبعات منفی شیوع ویروس کرونا بر رونق کسب و کارهای خُرد و کلان در سراسر جهان، برخی دولتها از جمله هنگکنگ و چین با اعطای تسهیلاتی به مردم، تلاش خود را برای کاهش فشار مالی ناشی از رکود اقتصادی آغاز کردهاند.
دولت چین با اعطای کمک نقدی به کارگران و نیز ارائه خدمت حمل و نقل رایگان تلاش کرده تا از سرایت سریع رکود به اقتصاد خُرد این کشور ممانعت کند
هر شهروند هنگکنگی بالای ۱۸ سال، ۱۲۸۰ دلار آمریکا یارانه نقدی دریافت خواهد کرد تا با هزینهکرد آن کسب و کارهای کوچک و خرده فروشیها رونق بگیرند
💢 رادیو زمانه: کارگران ایرانی به آماده نبودن محیط کار به لحاظ بهداشتی برای مقابله با شیوع کرونا اعتراض دارند.
بهگفته فعالان کارگری، وزارت کار هنوز دستورالعملی برای نحوه مواجهه کارگاهها با کرونا تبیین و ابلاغ نکرده است.